Polfogadás

Szabálykönyv

A cél

Előzd meg a többieket, találd el a közéleti fogadási eseményeket, gyűjtsd a legtöbb kreditet, és legyen elég hitelességed. Ez együtt adja, hogy Te legyél a miniszterelnök. Ezt a címet nem csak megszerezni kell, hanem meg is tartani, ami talán nehezebb…

websitewer

Kezdet

A játékban regisztrációt követően lehet részt venni. Ehhez Facebook azonosító, vagy Google+ azonosító elég, és így automatikusan megnyílik a részvétel lehetősége. Amennyiben nincsen ilyen fiókja a játékosnak, akkor felhasználói név, jelszó és email cím megadása után is van lehetőség a regisztrációra.

Ez utóbbi esetben a regisztráció akkor válik véglegessé, ha azt megerősíti a játékos az email címére küldött linkre kattintva.

Sikeres regisztrációt követően minden játékos kap 5.000 kreditet, melyhez minden hét elején adunk még 1.000 kreditet ajándékba. Ezt az 1.000 kreditet fogadásra kell költeni, különben elveszíted a fel nem tett krediteket. A játék elején minden játékos 0 tapasztalati pontról indul.

Hitelességi pontot

Hitelességi pontot fogadásokkal és vásárlással lehet gyűjteni. A fogadási események közül a kiemelt fogadási eseményekért 2 hitelességi pont, a normál fogadási eseményért 1 hitelességi pont jár a fogadás megtételének pillanatában. Nyert fogadás további 1 hitelességi pontot jelent. A héten legtöbb kreditet gyűjtő játékos 10 hitelességi pontot kap.

Amennyiben a játékos:

 • elveszti a fogadást, akkor 1;
 • egy hétig nem fogad semmire 1;
 • két hétig nem fogad semmire 3;
 • három hétig nem fogad semmire 10;
 • egy hónapig nem fogad semmire 30;
 • pénze 2.000 kredit alá csökken 5

hitelességi pontot veszt.

A játékosnak bármikor lehetősége van arra, hogy kreditjéből hitelességi pontot vásároljon. Egy hitelességi pont 10.000 kredit.

 

Fogadás

Fogadni a játék során felkínált eseményekre, az ott szereplő tétekért lehet. A minimum fogadási összeg 200 kredit, a maximum fogadási összeg egy fogadásnál az összes kredit 20%-a. Egy nap ugyanazon eseményre és kimenetre csak egyszer lehet fogadni.

Amennyiben a fogadási esemény végkimenetelét helyesen találja el a játékos, akkor a fogadáskori téttel növelt összeg kerül a számlájára. Amennyiben elveszti a fogadást, akkor természetesen nem kap ezért kreditet.

Fogadás megtételekor a tét levonásra kerül. Fogadást visszavonni nem lehet, de újabb fogadást ugyanazon eseményre az esemény lejáratáig lehet tenni.

A fogadási téteket a játék adminisztrátora az esemény végéig megváltoztathatja, de csak a jövőbeli fogadásokra vonatkozóan. Azaz a megtett fogadások utólag sem a játékos, sem az adminisztrátor által nem módosíthatóak.

A fogadás vége a fogadási eseménynél látható, de az üzemeltető bármikor módosíthatja az esemény végét. Ez a megtett téteket nem érinti.

A játékos által megtett fogadási események az aktuális fogadásaim menüben megtekinthetőek. A teljes „előélete” a játékosnak a karrierem menüpont alatt visszanézhető.

Előrejutás

A játék kezdetekor mindenki közélet iránt érdeklődő aktivista. Előrejutni hitelességi pontok növelésével lehet.

Titulus

Hitelességi pontszám

Miniszterelnök

Minimum 200

Miniszterelnök-jelölt

Minimum 200

Pártelnök

150-199

Országgyűlési képviselő

120-149

Országgyűlési képviselő-jelölt

100-119

Polgármester

70-99

Önkormányzati képviselő

44-69

Önkormányzati képviselő-jelölt

24-43

Politikai aktivista

12-23

Közéleti aktivista

5-11

Közélet iránt érdeklődő

0-4

 

A játék célja, hogy miniszterelnök legyen a játékos. Ehhez hitelességi pontok gyűjtésével miniszterelnök-jelöltté kell válni. Miniszterelnök-jelöltből 10 lehet összesen, amennyiben 10 játékosnál is többnek van elegendő hitelességi pontja, akkor a legtöbb hitelességi ponttal rendelkező 10 játékos lehet miniszterelnök-jelölt.

Miniszterelnök az a játékos lehet, aki legalább folyamatosan egy hétig miniszterelnök-jelölt és a legtöbb hitelességi pontja van a jelöltek között.

A játék nem ér véget, ha valaki miniszterelnök lesz, hiszen a miniszterelnök-jelöltek közül az, akinek több hitelességi pontja van, bármikor leválthatja.

Lefokozás

A megszerzettnél alacsonyabb rangra akkor kerül a játékos, ha valamilyen okból (pl. sokáig nem fogad a játékos, és emiatt csökken a hitelességi pontok száma) annyit csökken a tapasztalati pontjainak az értéke, hogy ezzel veszít a helyzetéből.

A korábban említetteken kívül van lehetőség a ranglistán helyeket veszíteni:

 • az a miniszterelnök-jelölt, aki egymás után 3 rossz fogadást tesz (fogadás lejárati ideje és nem a fogadás időpontja számít) az 1 hellyel lejjebb sorolódik, azaz pártelnök lesz, és ha előre akar jutni, akkor fizetnie kell újra a miniszterelnök-jelölti kampány összegét. Ezenkívül hitelességi pontja csökken 30 ponttal;
 • az a miniszterelnök, aki egymás után 3 rossz fogadást tesz, két hellyel hátrébb kerül, és pártelnök lesz, valamint hitelességi pontja csökken 35 ponttal;
 • az a pártelnök, aki egymás után 5 rossz fogadást tesz országgyűlési képviselővé válik, és hitelességi pontja csökken 25 ponttal;
 • az a miniszterelnök, akit leváltanak (valamelyik miniszterelnök-jelöltnek több hitelességi pontja lesz), pártelnökké válik. Hitelességi pontja csökken 25 ponttal.

(Kiegészítő magyarázat: Az előrelépés nem törli a korábbi rossz fogadásokat. Aki előrelép pl. miniszterelnök-jelöltnek, de azt megelőző utolsó két fogadása sikertelen volt, "lefokozásra" kerül, ha miniszerelnök-jelöltként a következő fogadása is sikertelen lesz.)

Kampányok

Ahhoz, hogy valaki jelölt (önkormányzati képviselő-jelölt, országgyűlési képviselő-jelölt, miniszterelnök-jelölt), illetve pártelnök legyen, a kampányára pénzt kell áldozni. Azaz nem elegendő a szintugráshoz szükséges hitelességi pont. Amennyiben nem költ kampányra a jelölt, akkor tovább gyűjti a hitelességi pontokat és a pénzt, de a ranglistán nem jut előre.

Tapasztalati ponttal a ranglistán egyszerre csak egy helyet lehet ugrani.

Jelölti kampányok ára:

 • Önkormányzati képviselő-jelölt: 5.000
 • Országgyűlési képviselő-jelölt: 10.000
 • Pártelnök: 15.000
 • Miniszterelnök-jelölt: 20.000

Tippek és javaslatok

 

Sokféle nyerő taktika létezhet ugyanúgy, mint egy sportfogadásnál. Nyilván lehet bátrabban, és a nagyobb kockázat irányába lépni, míg a megfontolt, „nyugodt erő” is célba érhet. Igyekszünk néhány tippet adni, és fontosabb kérdésekre válaszolni:

Elfogyhat-e a pénzem?
 • Átmenetileg igen. Ugyanakkor minden hét elején az összes játékos kap 1.000 kreditet automatikusan, amellyel fogadhat. Fontos, hogy ezt a 1.000 kreditet érdemes is megjátszanod, különben a fel nem használt részt elveszíted a hét végén.

 

Muszáj előrelépnem, még akkor is, ha nem akarok?
 • A játékban az előrelépés automatikus, kivétel azoknál a szinteknél, ahol a kampánynak van költsége. Ott a Te döntésed, hogy mikor áldozod fel azt a kreditet, amelyik szükséges a kampányhoz. Addig is természetesen gyűjtheted a krediteket és a hitelességi pontokat.

 

Csak fogadással lehet gyűjteni hitelességi pontokat?
 • Jelenleg igen, de későbbiekben meglepetéseket tervezünk.

 

Ingyenes a játék?
 • Teljesen, itt nem kockáztatod a pénzedet.

 

Honnan tudom, ha lejár egy fogadásom?
 • Emailben értesítünk, de a legjobb, ha naponta ránézel az oldalra, és akkor biztosan nem kerüli el a figyelmedet egy új fogadási esemény sem.

 

Miért zárhatja le bármikor az adminisztrátor a fogadást?
 • Lehetséges olyan fogadás, ahol váratlanul olyan esemény történik, amely miatt nem aktuális onnantól kezdve az egész. Például azt kérdezzük, hogy lemond-e X.Y. április 30-ig, és ez megtörténik április 5-én, akkor nyilván onnantól kezdve már nem érdemes fogadni.
Miért módosíthatjuk a téteket?
 • Fontos, hogy téteket csak jövőben történő fogadásra lehet módosítania az adminisztrátornak. Ha Te már megtetted a tétjeidet, akkor azt se Te, se mi nem módosíthatjuk. A jövőbeni változtatás joga azért van, mert történhet olyan esemény (ahogy a sportfogadás esetén is), amely alapvetően átrendezheti a lehetséges kimeneteket.