Szivacsos pénisz

Nemi szervek

Humán anatómia[ szerkesztés ] A pénisz henger alakú szerv, melynek végén a makk glans penis található. A makkot a pénisz testétől corpus penis egy barázda, a sulcus coronarius penis választja el és kívülről a szivacsos pénisz preputium fedi.

A pénisztest felső felszínén jól láthatóan fut a vena dorsalis superficialis penisa hímvessző felületes vénája.

A merevedési zavar kialakulása

A pénisz egész hosszában három szivacsos szerkezetű test fut végig. Ezek közül a két barlangos test corpora cavernosa a pénisz felső dorsalis részén, egymással párhuzamosan halad, a maradék egy szivacsos test, corpus spongiosum pedig az alsó ventralis oldalán. Az utóbbiban fekszik a húgycső urethraamelyen át a vizelet és az ondó is - más-más időben - kiürülhet.

Így mutathatók ki a nemi betegségek - HáziPatika

A két szeméremcsont corpus cavernosum a symphysiséről ered crus peniserős kötőszövetes tok veszi őket körül, ez az erekció során tartást biztosít a hímvesszőnek. A corpus spongiosum alattuk egy bunkószerű véggel kezdődik bulbus penismajd a pénisz ventralis felszínén halad és a makkban végződik rajta a húgycsőnyílással. A makk érzőidegekben gazdag, és a szexuális életben kap fontos szerepet. A szivacsos szövet corpus spongiousom tokja jóval lazább, ez teszi lehetővé, hogy a húgycső a merevedéskor ne záródjon el szivacsos pénisz végbemehessen az ejakuláció.

szivacsos pénisz

Az emberi péniszben a legtöbb emlőstől eltérően nem található baculum, azaz péniszcsont. Az erekció mechanizmusa: A corpus cavernosumban halad a pénisz fő artériája, a vénák pedig a széleken.

  • Miért néha nem emelkedik a pénisz
  • Milyen vitaminok szükségesek a jó erekcióhoz
  • Budapest VIII.
  • Hímvessző – Wikipédia
  • Mutasson szabad péniszeket
  • Férfi nemi szervek – Wikipédia

Az artériák dugóhúzószerűen csavarodottak, ez azért van, hogy követni tudják az erektált hímvessző méretnövekedését. A hímvesszőben intima párnák Ebner-párnák vannak, melyek idegi stimulusra, nemi izgalomra lelapulnak, ezáltal a beáramló vér feltölti a centrális cavernákat és elzárja a szélső kisebb vénák visszaáramlását.

szivacsos pénisz

Ezáltal jön létre az erekció. A nemi izgalom elmúlásával az Ebner-párnák bedomborulnak, az artériák lumene szűkül, csökken a vér bejutása és a tunica albuginea feszülése.

Nemi szervek

A szélső vénákból a vér el tud folyni és elvezetik a vért. Ezáltal a pénisz petyhüdtté válik.

szivacsos pénisz

Réthelyi Miklós szerk. Sadler fordította: Dr.

szivacsos pénisz

Fontos információk